25.2.05

Κότες

Έχει προσέξει κανείς πόσα κοτόπουλα καταναλώνονται εβδομαδιαίως στην Ελλάδα; Κάθε Τρίτη και Πέμπτη το μεσημέρι σε όλα τα στρατόπεδα της Ελλάδας καθώς και εγγυημένα μια φορά την εβδομάδα στη λέσχη του ΑΠΘ. Φαντάζομαι και σε φοιτητικές λέσχες των υπολοίπων πανεπιστημίων κάτι παρόμοιο θα συμβαίνει. Μιλάμε για μιλιούνια από κότες. Γενοκτονία (σ.σ. κοτοκτονία ρε).

Κι όμως η παραγωγή αρκεί ή αναγκαζόμαστε σε εισαγωγές πουλερικών; Σε αυτό το θέμα τώρα πια υπάρχει λύση. Η σκέψη μου είναι απλή και πιστεύω άμεσα εφαρμόσιμη. Μιλάω για μεταλλαγμένες κότες που επιπλέουν στο νερό. Τα σημερινά μοντέλα είναι υδρόφοβα (το γνωρίζω εκ πείρας, μωρό έπνιξα κατά λάθος μια κότα στο νερό και ακόμη νιώθω τύψεις). Τα κοτόπουλα version 2 θα μπορούν να επιπλέουν άφοβα σε περιφραγμένους χώρους μέσα στη θάλασσα, σε ήδη υφιστάμενες εγκαταστάσεις ίσως, που χρησιμοποιούνται για ιχθυοκαλλιέργιες ή καλλιέργειες οστρακοειδών. Το όφελος είναι τεράστιο. Πρωτίστως γλιτώνουμε ολόκληρα στρέμματα γης, όπου υπάρχουν εκτροφεία πουλερικών, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν αλλιώς σε πολυσινεμάδες, πάρκινγκ και ουρανοξύστες. Επίσης γλιτώνουμε από τις κουτσουλιές καθώς το νέο μοντέλο θα είναι αυτοκαθαριζόμενο από το νερό της θάλασσας. Πολλές επίσης μπορούν να είναι οι εφαρμογές, ακόμη και στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Υδροέλκηθρα, Jetski, καταμαραν, ακόμη και φουσκωτά κατασκοπευτικά σκάφη, τα οποία απαγορεύεται να χρησιμοποιούν προπέλα θα χρησιμοποιούν πουλερικά για την κίνησή τους. Παρόλα αυτά χρειάζεται προσοχή. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές απομιμήσεις με διάφορες κωδικές ονομασίες, όπως πάπιες και χήνες. Τα κοτόπουλα version 2 έχουν διαφορετική γεύση και επιπλέον δεν είναι ιπτάμενα.
Γρήγορα, εύκολα, καθαρά, υγιεινά και φτηνά είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που ταιριάζουν στις νέες κότες του μέλλοντος. Ποτέ πια εισαγωγές, τέλος στην πείνα, κάτω η χούντα της αισχροκέρδειας. Στο ακόμη πιο εξελιγμένο μοντέλο, «κοτόπουλα version 2.5» οι κότες θα εμπλουτιστούν με βιταμίνες και προβιταμίνες A,B,C,D και Ε ώστε να αποτελούν πλέον μια όσο το δυνατότερο ολοκληρωμένη διατροφή. Θα κυκλοφορούν σε 3 γεύσεις: κλασικ, μοσχάρι και ψάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: