6.7.05

Βοήθειά σας

Το καλοκαίρι έφτασε και εμείς είμαστε πάλι άφραγκοι. Πως θα πάμε διακοπές; Yπάρχει ο τρόπος του Μαλάκα Έλληνα™:

1) Αγοράζεις περιοδικά, βλέπεις τηλεόραση και πείθεσαι ότι δεν είναι διακοπές αν δεν πας στη Μύκονο να πιεις ποτό στο ίδιο μέρος με μοντέλες και επιχειρηματίες που σε έχουν γραμμένο στα @@ τους.
2) Βλέπεις την διαφήμιση της τάδε τράπεζας που σου προσφέρει Διακοποδάνειο με πολύ ευνοϊκούς όρους. Βάζεις υποθήκη το σπίτι σου, ανανεώνεις την γκαρνταρόμπα σου και περνάς μια εβδομάδα σε κάποιο νησί πληρώνοντας στο εστιατόριο γνωστού σεφ 1200 ευρώ μια μακαρονάδα φτιαγμένη ουσιαστικά από Αλβανούς.
3) Δουλεύεις έναν ολόκληρο χρόνο για να πληρώσεις το Διακοποδάνειο και το περσινό Χριστουγεννοδάνειο παραπονούμενος για την οικονομική κρίση και το $#^$%& κράτος που σου κλέβει τα λεφτά.
4) Την επόμενη χρονιά, επαναλαμβάνεις.

Υπάρχει όμως και ο τρόπος του shitsiter, που μας πήγε στο Παρίσι και ευελπιστούμε να μας πάει και το καλοκαιράκι κάπου: Κοινώς, θα πληρώσετε εσείς για εμάς. Τόσες και τόσες ηλίθιες δημοπρασίες γίνονται κάθε μέρα στο ebay. Πωλούνται τοστ με την εικόνα της Παναίτσας, κομμάτια τοίχου με τη μούχλα να θυμίζει τον Χριστούλη, φρυγανιές σικάλεως με την Έλλη Κοκκίνου και ποιος ξέρει τι άλλο. Εμείς δεν θέλουμε να αφήσουμε την ευλογία να φύγει εκτός Ελλάδος (άλλωστε η ορθοδοξία είναι η μοναδική αλήθεια), γιʼ αυτό και σας προσφέρουμε άλλο ένα θαύμα της πίστης: Την χθεσινή τυρόπιτα που παραγγείλαμε για πρωινό, και πάνω στην οποία εμφανίστηκε (μεγάλη η χάρη του) η φιγούρα του Αγίου Τσάτσαρμαν. Βοήθεια σας λοιπόν, πιστοί, στείλε στο μέηλ μας τις προσφορές σας για αυτό το θαυμαστό κειμήλιο που θα σας εξασφαλίσει ευλογία, ευημερία και διάφορα άλλα που αρχίζουν από «ευ» (πχ. Γκόμενες που λέγονται Εύες, Ευαγγελίες κλπ).

Για όσους δεν ξέρουν, ο Αγιος Τσάτσαρμαν είναι πολιούχος του Παγασητικού κόλπου και προστάτης άγιος της ακράτειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: