7.5.06

Mission Impossible III

«Σου έχω βάλει έναν εκρηκτικό μηχανισμό στον εγκέφαλο. Επίσης, θα σου σκοτώσω τη γκόμενα αφού πρώτα μετρήσω ως το δέκα. Ίσως σφάξω και το σκύλο σου. Μπορεί και να κατουρήσω στο σαλόνι του σπιτιού σου ενώ σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αφήσω το ψυγείο σου ανοιχτό για να χαλάσουν τα κρέατα». ‘Ετσι, περίπου, αρχίζει το MI:3, με μια κλασική device του J.J Abrams για να χτίσει suspence, πριν μετατραπεί σε ένα διασκεδαστικό και ανελέητο rollercoaster από σκηνές δράσης, με τον Τom να ίπταται, να σέρνεται να τρέχει, να πεθαίνει για τις αμαρτίες μας και να ανασταίνεται-βάζοντας έτσι και επίσημα υποψηφιότητα για τον ρόλο μιας Σαιεντολογικής θεότητας. Θέλετε να περάσετε καλά; Θα περάσετε.

Ο P.S. Hoffman αποδεικνύεται σοφή επιλογή για τον ρόλο του κακού, μιας και κουβαλάει την αόριστα απειλητική αύρα ενός παιδόφιλου Γερμανού τουρίστα ενώ όλο το καστ – Μonaghan, Rhames, Maggie Q, Rhys-Meyers, Crudup και Fishburne (που όσο γερνάει μοιάζει στον James Earl Jones) τα πάει μια χαρά. Όσο για την αληθοφάνεια του φιλμ, τολμάμε να πούμε ότι ακόμα και μέσα στις υπερβολές του είναι πολύ πιο πιστευτό από τα τελευταία Bond, κάτι που ελπίζουμε να διορθώσει το Casino Royale. Επίσης, θα θέλαμε να προτείνουμε τα μπούτια της Maggie Q για το επόμενο Νόμπελ Ειρήνης.

Pipinia Factor: Η Michelle Monaghan είναι η γυναίκα που θέλουμε να παντρευτούμε και η Maggie Q αυτή με την οποία θα την απατάμε 5 μέρες την εβδομάδα.

Μάθαμε ότι: Τα μέτρα ασφαλείας του Βατικανού είναι χειρότερα και από αυτά ενός Αθηναικού υποκαταστήματος οποιασδήποτε τράπεζας.

Βαθμολογία: 7,5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: