19.5.06

Ιt’s the Arts ! (Μέρος δεύτερο)



Tίτλος: Η κιβωτός του Νώε.


Μπορεί όλοι μας να ξέρουμε την ιστορία του Νώε αλλά για άλλη μια φορά οι Γραφές αποδεικνύονται ασαφείς και ελάχιστα αξιόπιστες. ‘Όπως φαίνεται και από το έργο του νεαρού μας φίλου η Κιβωτός δεν είχε χώρο για ένα ζευγάρι από κάθε ζώο αλλά χωρούσε ίσα ίσα ένα καλοριφέρ, ενώ για κάποιο περίεργο λόγο το σκαρί του πλοιαρίου εφοδιάστηκε με πόδια. Ενώ η κιβωτός απομακρύνεται, ένα φίδι με το αποτύπωμα μιας πατούσας κοιτάζει λυπημένα τη σκηνή ενώ, ακόμα πιο ανατριχιαστική λεπτομέρεια, ακριβώς πίσω του γίνεται μια ανθρωποθυσία: Ένας σατανιστής έχει ήδη τοποθετήσει κάποιον άμοιρο πάνω στην πυρά (ή είναι ένα συμπαγές κομμάτι τσιμέντου) και προσκυνάει τις σκοτεινές του θεότητες, ενώ το άτυχο θύμα ζητάει βοήθεια απευθυνόμενο στο Θεό, που όπως μαθαίνουμε είναι γνωστός και ως Διονύσης.



Tίτλος: O Iωσήφ η Μαριάμ και ο Ιησούς δέχονται τους 3 μάγους.


Επηρρεασμένο από τις πρώτες δουλειές του Tsatsarman, όταν ακόμα δεν είχε συνέλθει από την εγκεφαλική βλάβη, η ζωγραφιά αυτή μπερδεύει τα χαρτιά αφού ανάθεμα και αν βγάζουμε το οποιοδήποτε νόημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φάτνη κατεδαφίστηκε από την πολεοδομία και ο μικρός Ιησούς είναι εκτεθειμένος στο κρύο και στα αδιάκριτα βλέμματα ενός ιπτάμενου τάρανδου και ενός άλλου , αγνώστου ταυτότητας αλλά επίσης ιπτάμενου, ξεροψημένου ζώου. Η Μαριάμ, με μια μοδάτη latex στολή και ανταύγειες είναι στη μέση του χορευτικού από το Flashdance ενώ ο πλακατζής Ιωσήφ με το μωρουδίστικο σκουφάκι του προσπαθεί να μπερδέψει τους μάγους οι οποίοι όμως είναι απασχολημένοι ψάχνοντας να βρουν γιατί φοράνε στο κεφάλι τους καραβάκια.



Τίτλος: Η Σαμαρείτισα.


Μια ζωγραφιά – ύμνος για την γυναίκα νοικοκυρά που παρόλα αυτά ξέρει να διατηρεί το στιλ της. Δεν έχουμε να καταλογίσουμε κάτι στο άπταιστο αυτό έργο εκτός από την ασάφεια του από πού θα γεμίσει το βάζο της η Σαμαρείτισα. Από το υπερσύγχρονο πηγάδι ή από το ρυάκι χρυσαφένιου κάτουρου που από την πόλη της ακράτειας φτάνει στα πόδια. της;



Τίτλος: Δαβιδ και Γολιάθ.


Ο τερατώδης Γολιάθ, ντυμένος στα χρυσά και φορώντας ένα πούπουλο στο κράνος του παραδίνεται στον Δαβίδ, αφού το πρησμένο πόδι του δεν του επιτρέπει να πολεμήσει. Ο ραχιτικός Δαβίδ, εστιάζει το βλέμμα του στα γόνατα του αντιπάλου του ενώ, αν κρίνουμε από το πουγκί που κρατάει ο μόνος λόγος που εμφανίστηκε στο πεδίο της μάχης ήταν για να εξαγοράσει τη ζωή του. Από αυτή τη ζωγραφιά προήλθε και η δημοφιλής έκφραση «δεν του φτάνει ούτε μέχρι τα αρχ…».



Τίτλος: To oυράνιο τόξο, ήλιος, πουλιά και λουλούδια.


Mία από τις ζωγραφιές που μας κάνουν να ευχόμαστε να ήμασταν δαλτωνικοί. Από πότε το ουράνιο τόξο περιέχει και μαύρο; Και κυρίως, από πότε μοιάζει σαν μια αισχρή παρτούζα από πολύχρωμες κάμπιες; Που είναι τα πουλιά; Το μόνο που βλέπουμε είναι κομμάτια που έχουν αποκολληθεί από την ανώτερη και πιο παχιά κάμπια και μερικούς εναέριους κώλους.



Tίτλος : H σταύρωση.


Ακόμα και το shitsite έχει όρια. Μπορεί να μην φαίνονται, μπορεί να τα καταπατάμε κατά συρροή αλλά, με τον shitεργάτη rotweiler καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν εξαιρετικά κακόγουστο και προσβλητικό να κάνουμε χιουμοριστικά σχόλια πάνω στο τραγικό συμβάν της σταύρωσης. Παρόλα αυτά, η κριτική μας πλευρά δεν μας αφήνει να προσπεράσουμε λίγες βασικές παρατηρήσεις.
1) Σε κανένα σημείο των Ευαγγελίων δεν αναφέρεται ότι το δεξί χέρι του Ιησού ήταν 3 φορές μακρύτερο από τα αριστερό. Τον Ιησού τον σταύρωσαν οι Ρωμαίοι, όχι ο Προκρούστης.
2) Στην σκηνή της σταύρωσης δεν ήταν παρόντες ιππότες, και ακόμα περισσότερο ιππότες πάνω σε gay άλογα με τατουαρισμένες καρδούλες, ξανθή χαίτη και ροζ αυτιά.
3) Δεν καταλάβαμε τι ακριβώς ονειρεύεται το άλογο και γιατί το φεγγάρι χαμογελάει πούστικα.



Τίτλος: -


Χωρίς τίτλο και ,ειλικρινά, χωρίς θέση σε ένα χριστιανικό website η ζωγραφιά της μικρής μας φίλης είναι ενδεικτική της teenage angst που ταλανίζει τη νεολαία μας αλλά και ένας tribute στο horror cinema, μια που η πρωταγωνίστρια της ζωγραφιάς απαθανατίζεται στη μέση της μεταμόρφωσής της σε λυκάνθρωπο.



Tίτλος: Jesus loves you.


Με αυτή την αυτοεπεξηγηματική ζωγραφιά φτάνουμε στο τέλος του αφιερώματός μας στην Χριστιανική παιδική τέχνη. Ο Ιησούς μας αγαπάει, θέλει το καλό μας και κατέχει γαλάζια ζώνη στο καράτε. Πρέπει να ανοίξουμε τις καρδιές μας σε αυτόν και να αποδεχθούμε ότι είναι η μοναδική μας σωτηρία. Για τους δύσπιστους ή όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες ο Ιησούς θα κάνει μια μικρή επίδειξη δύναμης, συντρίβοντας έναν νεαρό Μεσοανατολίτη.


Διαβάστε το Μέρος Πρώτο>>

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας ετοιμάζουν θελκτική πρόταση γι'αυτό το αφιέρωμα.