28.8.07

The Protector.

Ασιατική μαφία με έδρα την Αυστραλία κλέβει τους δύο ελέφαντες του Μαλαισιανού νεαρού Kham ( Tony Jaa) με σκοπό να τους διοχετεύσει στο κύκλωμα που εφοδιάζει με σπάνια ζώα ένα πολυτελές underground εστιατόριο-και αν νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα, κάνετε λάθος. Ο Kham,χωρίς να ξέρει ούτε μια λέξη από Αγγλικά, μεταβαίνει στην ανύποπτη Αυστραλία και αναλαμβάνει να βρει τα ζώα του χρησιμοποιώντας ως μοναδικό τρόπο επικοινωνίας με τους ντόπιους την διανομή συντριπτικών καταγμάτων.
Οι ερμηνείες, πλοκή, σκηνοθεσία, μοντάζ, φωτισμός,booming και ό,τι άλλο χρειάζεται για την πραγματοποίηση ενός φιλμ είναι σε κωμικά επίπεδα αλλά είδαμε απίστευτα πράγματα σε αυτή την ταινία: Σκηνές δράσης που δεν πιστεύαμε πως είναι δυνατόν να γυριστούν, ξυλίκι τεράστιας διάρκειας σε μονοπλανιά (βρείτε τη στο youtube), τουλάχιστον 40 σπασμένα κόκαλα, κακούς που κυμαίνονται από « βουνά μυών ύψους 2.10» έως «urban skaters με λάμπες φθορίου για όπλα», ελεφαντάκια να εκσφενδονίζονται μέσα από πόρτες, έναν/μια τρανσέξουαλ-ηγέτη της Μαλαισιανής Μαφίας και μια ασιάτισσα να ρίχνει βεντούζες σε έναν από τα χαμηλότερου βαθμού boss. Ειλικρινά δεν βρίσκουμε κάποιο λόγο για να ΜΗΝ προτείνουμε το The Protector για την λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Mάθαμε ότι: Στη Μαλαισία, όταν σου σκοτώνουν τον πατέρα και σου κλέβουν τον ελέφαντα, πρώτα εκδικείσαι για το δεύτερο και μετά, αν έχεις χρόνο, θυμάσαι ότι έμεινες ορφανός.

Pipinia Factor: Η πανέμορφη βεντουζορίχτρα δεν παίζεται. Οι υπόλοιποι, αναδιπλώστε στο/στην τρανσέξουαλ.

Βαθμολογία: 17/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: